Op naar onze vrienden

Vijfde blog over rondreis door Marokko - vrijdag, 20 maart 2015

Op naar onze vrienden

We gaan vandaag proberen om bij de zus van onze Marokkaanse vriendin uit Veenendaal te komen. Terwijl we ons ontbijtje eten – boter, kaas en eieren, olijven, brood en koffie, dat alles voor 1,5 Euro p.p. – appen we met Nederland. "Rijd vanaf Al Hoceima richting Nador tot bezinestation Afriquia en wacht daar om 13 uur op mijn zwager. Hij zit dáár óf in de moskee ernaast." 

De hele familie heeft erover meegedacht en het lijkt ons een goed plan. Benieuwd wat ons daar wacht!

Vast geen luxe. "Het huis waar ik geboren ben is wel kapot", zegt de app. En onderweg hebben we dat gezien. Rijdend in onze huurauto door de Rif. Dorpjes onderweg die aan Bolivia doen denken. Verkopers in de berm. Huizen van steen, maar ook van leem.

We drinken koffie in een restaurant. Geen stromend water. Geen WC papier. "Verboden te roken", zegt het bord. Maar overal staan asbakken. En een foto van de koning aan de muur. Mohammed IV. Hij zorgt ervoor dat de wegen worden vernieuwd. Overal tussen Taza en Aknoul zijn wegonderbrekingen. De slechte stukken zitten vol met gaten. Maar de nieuwe delen rijden prima.

Het uitzicht is prachtig. Bergen tot zo'n 1800 meter hoog. Mannen en jongens op ezels. Grote cactussen. Olijfbomen. Herders met schapen, tien of twintig, de grootste kudde die we zien bestaat uit 50 dieren. Het is groen, maar er zijn ook droge delen. We rijden uren en uren. Eindbestemming Al Hoceima, de stad waar enkele jaren geleden honderden mensen stierven tengevolge van de aardbeving. Nu regent het pijpenstelen. We genieten er van de maaltijd en zien ondertussen uit naar de ontmoeting met onze Marokkaanse vrienden.

Reacties (1)

  • Ma euser

    21 maart 2015 op 20:33 | #

    Leuk te lezen en te horen dat jullie zo genieten liefs pa en ma

    antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd