Fantastisch nieuws

maandag, 30 november 2020

Fantastisch nieuws

Yes! We krijgen een prachtige startsubsidie voor stichting BLEND Bloemhof van de gemeente Rotterdam. We vinden het niet alleen fijn om geld te ontvangen voor de realisatie van de plannen, maar we zijn ook blij met de erkenning én de gratis PR. Prachtig dat de stad deelt in onze droom.

Zo’n halfjaar geleden begonnen we met het schrijven aan ons projectplan. We hadden gehoord dat de gemeente Rotterdam elk jaar drie miljoen euro uittrekt om vernieuwende sociale ondernemingen te steunen. Daar wilden we natuurlijk gebruik van maken, maar dat het ons zou worden toegekend was helemaal niet zeker.

We hadden nog geen naam, nog geen stichting, nog geen pand, maar wel een duidelijke droom. We zetten de visie op papier compleet met financiële onderbouwing, lange termijn doelen en plan van aanpak. We vonden onze naam, onderhandelden over het pand en verzamelden aanbevelingen zoals onderstaande twee:

Ik heb gezien dat Hans en Carolien al lang door de wijk wandelen en goed observeren. Ze hebben een niche ontdekt door naar alle partijen te luisteren en zijn bereid samenwerking aan te gaan.

Wij verwachten dat Blend door hun opzet en visie in staat is om diverse doelgroepen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. Wij missen een fris, eigentijds initiatief in deze wijk en geloven dan Blend een aanvulling gaat zijn in Bloemhof.

En toen begon het maandenlange wachten. Op 1 oktober kregen we de sleutel. De verbouwing begon, maar vanuit de stad hoorden we niets. Tot begin november…

Onze begeleider belde om het geweldige nieuws te delen. Een paar weken erna vierden we het tijdens een leuk feestje. En nu is het moment aangebroken dat we het wereldkundig mogen maken. We kregen een mooi juryrapport en scoorden goed op de beoogde sociale impact, mate van innovatie en haalbaarheid. Dat resulteerde in een toekenning van maar liefst € 80.000,-

Niets teveel gezegd toch? Fantastisch nieuws!

PS. Bekijk het volledige juryrapport

Reacties (5)

 • Marnix Schaddelee

  02 december 2020 op 13:45 | #

  Hans en Carolien, van harte gefeliciteerd ! Prijs de Heer’

  antwoord

 • Tanja Demper

  01 december 2020 op 12:26 | #

  Zooo, geweldig! De opzet is ook zo uniek. Geen wonder dat die opvalt. Zegen op de voortzetting van de plannen!!!

  antwoord

 • Fred Kappinga

  30 november 2020 op 20:48 | #

  Wow, wat een mooie bevestiging dat jullie op de goede weg zijn! Gefeliciteerd!

  antwoord

 • Rianne

  30 november 2020 op 20:35 | #

  Gefeliciteerd! Inderdaad fantastisch en een geweldige gebedsverhoring!
  Zegen!

  antwoord

 • Jacqueline

  30 november 2020 op 20:24 | #

  Driewerf hoera!!!
  Een flinke duw in de rug!

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast
Our website is protected by DMC Firewall!