En weer een fietsendief!

dinsdag, 23 oktober 2018

En weer een fietsendief!

Na Caroliens eerste fiets wordt, een tijdje geleden alweer, ook haar tweede fiets gejat. Dat gebeurt opvallend brutaal. De eigenaar van het huis naast ons en de nieuwe huurder, Turkse mannen, zien iemand aan Caroliens fiets rommelen. Ze gaan ervan uit dat het Hans is en knopen een praatje aan. “Hoe gaat het ermee?” “Goed”, antwoordt de man bij de fiets. “Heb je die Rode Kruisbus nog steeds?” “Ja, die staat in de straat hierachter.” En lukt het met de verbouwing?” “Zeker, dat gaat prima.”

De Turken vinden ‘Hans’ deze keer niet zo spraakzaam en lopen verder.

Niet veel later kijkt Samuel toevallig naar buiten. “Hé mam, jouw fiets stond toch voor de deur?” “Ja”, zegt Carolien, “hoezo?” “Hij is weg!” Carolien snelt naar buiten, roept Hans, en samen zetten ze de achtervolging in. Halverwege de straat komen ze de Turkse buren tegen die hen het hele verhaal vertellen. Dit is wel de brutaliteit ten top! En de dief is natuurlijk allang verdwenen.

De nieuwe Turkse buurman, die alleen Duits spreekt en het huis tijdelijk huurt, heeft wel een oplossing. “Ich habe ein Fahrad für dich”. En zo staat, een paar dagen later, Caroliens derde fiets voor de deur. Eén uit Duitsland, zonder versnellingen, met een slecht zadel en net iets te klein. Hopelijk is dit barrel zo onaantrekkelijk dat iedereen er met z’n handen van af blijft.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd