Duisternis en licht op Zuid!

maandag, 30 oktober 2017

Duisternis en licht op Zuid!

“Halleluja, prijs de Heer!” Haar beide handen schieten in de lucht als de auto weer begint te pruttelen. Gisterenavond zien we de lampen van haar karretje langzaam uitgaan op de parkeerplaats voor ons huis. Maar van wie is die auto? Carolien doet navraag, maar de buren weten van niets…

Ik lees in een NOS bericht dat de douane onze wijk uitkamt op zoek naar fraudeurs. Arbeiders genoeg en de oogst is groot: 17 malafide winkeltjes worden opgerold. Ik denk aan de achterburen. Al drie keer zijn we getuige geweest van ruzie en mishandeling. Ik herinner me de twee lichamen die, twee weken na onze aankomst hier, uit een huis verderop in de straat worden geborgen: buren die zijn omgekomen door een misdrijf. Dan heb je rechts het bordeel waar de politie vaak langs moet. Links de daklozenopvang, waar je schone heroïnespuiten kunt krijgen en gebruiken. Het Halloweenfeest in het Zuiderpark op loopafstand wordt dit hele weekend gevierd.

En dan ineens, ’s morgen in alle vroegte bij het uitlaten van hond Puck, die uiting van dankbaarheid en lofprijzing aan God! Wat een contrast. Het licht van Jezus’ liefde schijnt hier net zo sterk als elders, maar vanwege de duisternis valt het zo veel meer op! Godzijdank moet de nacht wijken voor de dag. Dood en donkerte hebben niet het laatste woord. Het licht overwint!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast
DMC Firewall is a Joomla Security extension!