Busrit door de Betuwe

zondag, 01 mei 2016

Busrit door de Betuwe

“Maatschappelijk werkers in het asielzoekerscentrum zijn verdacht, omdat ze onderdeel van ‘het systeem’ kunnen zijn. Maar de kerk ziet belangeloos naar vluchtelingen om; zij delen liefde en genade.” Woorden van Oleg, die 25 jaar geleden als Russische migrant in Duitsland arriveerde.

Samen met zijn vrouw deelt hij zijn verhaal op de City to City Conferentie in Lissabon waar we, met het ICP team, aanwezig zijn. Een inspirerende vijfdaagse waar we leren van Europese kerkplanters uit het netwerk van Tim Keller.

 

“Help vluchtelingen niet, maar deel je leven met hen”, zo stellen ze. “Je leven delen is niet bedreigend. Doe niets iets vóór hen, maar mét hen. Maak ze onderdeel van je familie. Laat ze verhalen vertellen aan je kinderen. Zet hen in als volwaardige medemensen.”

 

Het is dit echtpaar die ons de knoop doet doorhakken: die bus moet er nu komen! Carolien heeft honderden euro’s bij elkaar verdiend op de mannenconferenties in Lunteren. Hans heeft uren doorgebracht op Marktplaats. Dit is het moment om er voor te gaan.

 

Inmiddels hebben we de bus binnen en het eerste ritje is gemaakt. Samen met een groepje Palestijnen toeren we door de Betuwe. Buiten is het guur, maar binnen zitten we heerlijk. Die ouwe Ford Transit is dan wel 34 jaar oud, heeft hier en daar een roestplek en slurpt benzine alsof het water is, maar je kunt er je leven prima mee delen; we hebben nu ruimte voor een groep van acht!

 

Reacties (1)

 • heleen

  10 mei 2016 op 08:28 | #

  haihai

  Zal even nog een keer een reactie plaatsen.
  ik weet niet meer of ik de vorige keer mjjn email en naam had ingevuld.
  Top he dat de bus al zo zijn dienst heeft bewezen afgelopen week.
  groetjes van mij

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast
Our website is protected by DMC Firewall!