Onze blog

thumb hansencarolien

Filoxenia. Dat vinden wij nou een mooi woord. Het is eigenlijk een samenstelling van twee Griekse begrippen. Je kent ze waarschijnlijk wel. Filio heeft te maken met liefde. Filo-sofie is liefde voor de wijsheid en Fila-delfia is liefde voor de broeders. Filio is een speciaal soort liefde, namelijk vriendenliefde, vriendschap. Xenia komt van xenos. Dat is de naam van een winkelketen die buitenlandse dingen verkoopt. Het Griekse woord betekent vreemdeling. Neem je beide begrippen samen in het woord filoxenia, dan krijg je zoiets als vriend zijn van de vreemdeling. Het tegenovergestelde van xeno-fobie, bang zijn voor de buitenlander.

Deze blog gaat over dat contrast. Als je je abonneert op de updates, dan krijg je regelmatig iets mee dat filoxenia bevordert, vriend zijn van de vreemdeling.

Meld je aan voor blogupdates

 


Website online!

vrijdag, 06 maart 2015

Website online!

De website www.hansencarolien.nl is af en online!

Je vindt hier een webshop, waar Carolien leuke, zelfgemaakte cadeautjes aanbiedt; een overzicht van artikelen, preken en bijbelstudies; een gebedshoek met voorbede- en dankpunten. En we gaan deze blog regelmatig bijhouden.

Wandelen op water

donderdag, 01 januari 2015

Wandelen op water

Van 2006 tot 2014 werkten wij, Hans en Carolien Euser, als voorgangersechtpaar in Evangeliegemeente De Regenboog, maar daar is verandering in gekomen. Eind 2014 hebben wij afscheid genomen. Sinds 1 januari 2015 wijden we ons fulltime toe aan Netwerk - ICF Veenendaal, de stichting die zich richt op 'nieuwe Nederlanders' in onze woonplaats.

Je suis Hans

woensdag, 04 februari 2015

Je suis Hans

In het optrekken met moslims, migranten en medelanders gebeurt er altijd wel wat. Zo kwam Hans, direct na de aanslagen in Parijs, onaangekondigd en met een bos bloemen bij moskee Nasser en trof daar het bestuur, de imam én de burgemeester. Er ontstond een mooi gesprek over angst en geloof. Dat resulteerde in een uitnodiging aan de moskee om te komen praten met de kerken. B&W was er op 3 februari ook bij.

Perzische poëzie

Perzische poëzie

De Iraanse kerk is de snelst groeiende van de wereld. We zien dat ook in ICF. Niet alleen op zondag, maar ook op de vrijdag als we een Farsitalige bijbelstudiegroep hebben. Er zijn steeds weer nieuwe mensen, jonge gelovigen met een moslimachtergrond. Hoe komt het dat Iraniërs zich zo massaal tot Jezus keren?

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd